Царинската управа ве известува дека дополнителните обуки за пријавените лиценцирани царински застапници ќе се одржат според објавениот распоред во 3 (три) термини и тоа:

-          Термин 1 - од  4.10.2022 до 7.10.2022

-          Термин 2 - од  18.10.2022 до 21.10.2022 и

-          Термин 3 - од   25.10.2022 до 28.10.2022

Учесниците кои треба да ја посетуваат обуката се наведени во следните листи:

Листа 1 на учесници Термин 1 (планиран за 4, 5, 6 и 7 октомври 2022 година од 8,30-12,30 часот)

Листа 2 на учесници Термин 1 (планиран за 4, 5, 6 и 7 октомври 2022 година од 12,30-16,30 часот)

Листа 3 на учесници Термин 2 (планиран за 18, 19, 20 и 21 октомври 2022 година од 8,30-12,30 часот)

Листа 4 на учесници Термин 2 (планиран за 18, 19, 20 и 21 октомври 2022 година од 12,30-16,30 часот)

Листа 5 на учесници Термин 3 (планиран за 25, 26, 27 и 28 октомври 2022година од 8,30-12,30 часот)

Листа 6 на учесници Термин 3 (планиран за 25, 26, 27 и 28 октомври 2022година од 12,30-16,30 часот)

Напоменуваме дека сите учесници ќе бидат контактирани од Одделението за обуки преку електронска пошта (на адресата која е оставена како контакт во Пријавата за дополнителна обука)

Доколку некој од наведената листа не биде контактиран, задолжително треба да се пријави на следната адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Доколку пријавените кандидати не се јават на обука во предвидениот термин, ќе се смета дека се откажале од учеството на обука.

Заради поголема ефикасност на обуките, ги охрабруваме сите пријавени учесници да постават прашања во врска со секојдневното работење. Прашањата може да се достават по електронска пошта на следната адреса Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Царинската управа го задржува правото за измена на предложените термини, за што учесниците ќе бидат навремено известени.