Според добиеното известување од Националниот координативен центар за гранично управување, Ве известуваме дека од денес, 14.02.2021 година од 15:00 часот, ГП Богородица/Евзони е отворен за секаков вид на сообраќај.
Исто така, забраната за движење на товарни моторни возила во делот на патниот правец од Благоевград до ГКПП Станке Лисичково и обратно е прекината.