Според добиеното известување  во попладневните часови (13.02.2021 година) од Националниот координативен центар за гранично управување, сообраќајот за ТМВ во правец Струга - ГП Ќафасан и обратно е затворен. Забраната е поради временски неприлики односно поголеми врнежи на снег.
Од тие причини на ГП Ќафасан - Струга за влез и излез во и од Република Северна Македонија не се пропуштаат ТМВ се до нормално одвивање на сообраќајот.