Царинската управа обезбедува 24/7 поддршка на крајните корисници за сите проблеми поврзани со функционирањето на СОЦДАД.

Проблемите корисниците ги пријавуваат на следнава електронска пошта:

  •  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Поддршка за корисниците на СОЦДАД (Контакти)

 


Систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) овозможува  комуникација со компаниите на два начина и тоа:

  • Преку веб портал
  • Систем кон систем комуникација со примена на веб сервиси. 

Неопходните спецификации се објавени со Информации и документација.

За сите неопходни информации обратете се на:

  • за прашања од застапнците:
    • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  • за софтверски компании кои развиваат софтвер за комуникација преку web сервиси:
    • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.