Согласно член 197 став 7 од Законот за трговски друштва сите правни и физички лица за издавање на потврда од Царинска управа, треба да достават

Барање за издавање на потврда согласно член 197 став 7 од Законот за трговски друштва.

Истото треба да биде пополнето точно, читливо и целосно.

Кон Барањето за издавање на потврда дека лицето нема доспеан неплатен долг по основ на царина и други увозни давачки во редовна царинска постапка и во постапка на дополнителна пресметка на давачки, треба да се приложи уплатница за платена административна такса во износ од 50,00 денари.

Административната такса може да се плати и преку СМС порака на бројот 144 166 со следната содржина:

  • ТМ_Ime_Prezime_50, за физички лица и
  • TM_Naziv na pravnoto lice_50, за правни лица

Барањето се поднесува во архивата на Царинската управа или преку пошта на следната адреса:

Царинска управа на Република Северна Македонија

Сектор за финансиски прашања

Одделение за наплата на приходи

ул. Лазар Личеноски бр.13

1000 Скопје.

Коктакт за дополнителни информации:

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или

тел: 02/32 93 945,

02/32 93 946,

02/32 93 979